Migdale: beneficii, contraindicații și curiozități

 • Reading time:5 mins read
bol cu sâmburi de migdale

Migdalul, este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele lui sunt de formă alungită ovoidă acoperite de o coajă groasă cu aspect pielos. În interior, fructul conține un sâmbure tare, comestibil.

Există două tipuri: migdalele dulci și migdalele amare. Din migdalele dulci se face marțipan, iar din cele amare Amaretto, ingrediente aromate și iubite în cofetării. 

Beneficii:

Consumul de migdalele aduce beneficii importante asupra organismului. Câteva dintre acestea ar putea fi: 

 1. ajută la menținerea nivelului corect de colesterol și creșterea nivelul de HDL colesterol;
 2. conțin acidul folic care ajută foarte mult la prevenirea malformațiilor congenitale, de aceea este recomandat consumul de migdale pe timpul sarcinii;
 3. au un conținut bun de magneziu, acesta având rolul de a asigura o circulație bună a sângelui și pentru oxigenarea corectă a țesuturilor;
 4. migdalele conțin fenilanină și riboflavină care îmbunătățesc funcția neurologică, de aceea sunt recomandate în perioada de creștere a copilului;
 5. consumul de migdale ajută la prevenția diabetului și menținerea glicemiilor normale;
 6. contribuie la prevenirea cancerului datorită conținuțului de vitamina B17;
 7. datorită aportului de vitamina E, uleuiurile de migdale sunt bune pentru țesuturile cu keratină (păr, unghii).

Contraindicații: 

În cantități mari migdalele pot duce la creșteri în greutate. Însă consumul a maxim 20 de migdale sau a câtorva praline Margot, nu vor pune în pericol silueta. 

Migdalele pot da reacții alergice severe și pot interacționa cu anumite medicamente, de aceea este bine să consultați un medic specialist. [2]

10 lucruri de știut despre migdale: 

 1. Una dintre cele mai costisitoare probleme pentru cultivatori este lipsa albinelor. Poducătorii de migdale închiriază albine pentru a poleniza. Migdalii sunt 100% dependenți de albine pentru polenizarea culturilor.
 2. Migdalele verzi necoapte pot fi conservate și murate, unii considerând că este o delicatesă.
 3. Migdalele sunt menționate de 10 ori în Biblie, fiind una dintre cele doua nuci menționate în carte. Cealaltă este fisticul. 
 4. Opt din zece migdale produse în lume provin din California.
 5. Migdalul are o durată medie de viață de 20-25 de ani și nu dă roade în primii 3-4 ani de la plantare.
 6. Migdalele sunt o sursă excelentă de: vitamina B, vitamina E, calciu, fosfor, fier și magneziu, zinc, seleniu, cupru și niacină.
 7. Producătorii de ciocolată folosesc 40% din totalul migdalelor din lume.
 8. Migdalele sunt membrii ai familiei trandafirilor și sunt uneori numite „regina familiei trandafirilor”.
 9. Chinezii consideră migdalul un simbol al tristeții și al frumuseții feminine.
 10. Proteinele din migdale se aseamănă cel mai mult cu proteinele din laptele matern uman. Din acest motiv Colegiului Canadian de Medicină Naturopată alege migdalele ca bază pentru formula pentru hrana de bebeluși.

Gustul migdalelor se îmbină perfect cu cel al ciocolatei, înghețatei și al fructelor proaspete. De aceea Luado Chocolate vă pune la dispoziție câteva praline cu migdale, marțipan sau Amaretto, înghețata cu migdale sau migdale cu cocos și discuri de ciocolată cu migdale și fructe confiate.


Lasă un răspuns