Curiozități despre ghimbir

 • Reading time:4 mins read

Ghimbirul este un condiment foarte popular, folosit în întreaga lume. Indiferent dacă este folosit în mâncăruri sau ca medicament, cererea de ghimbir la nivel global a fost constantă de-a lungul istoriei. Am căutat mai multe informații și am făcut o listă cu 15 curiozități despre ghimbir: 

turtă dulce cu ghimbir în formă de omuleț pe tavă.
 1. Ghimbirul poate fi cultivat tot anul. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a fi plantat este la sfârșitul iernii, sau la începutul primăverii.
 2. O plantă de ghimbir poate crește până la 1.2 m înălțime.
 3. Practicanții chinezi și ayurvedici s-au bazat pe ghimbir timp de cel puțin 3.000 de ani pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Aceștia l-au folosit ca plantă „adjuvantă”, adică o plantă care permite altora să acționeze mai eficient în organism.
 4. A fost una dintre primele mirodenii exportate din Orient, drept pentru care a fost folosit de grecii antici și de romani.
 5. În 100 de grame de ghimbir sunt 80 de calorii.
 6. În Japonia și în alte țări, feliile de ghimbir se mănâncă în timpul meselor, între felurile de mâncare, sau după, pentru a curăța bolta palatină.
 7. Concentrația uleiurilor esențiale găsite în ghimbir crește pe măsură ce ghimbirul îmbătrânește. Prin urmare se recomandă ca uleiul de ghimbir să nu fie extras mai repede de 9 luni de la recoltare.
 8. În secolele al XIII-lea și al XIV-lea un kilogram de ghimbir era echivalent cu costul unei oi.
 9. Ghimbirul este menționat în Biblie, Coran și Talmud.
 10. Acesta are o acțiune terapeutică care este responsabilă pentru stimularea producției de salivă.
 11. Primele cinci țări care produc cel mai mult ghimbir sunt India (producând 34,6%), China (19,1%), Nepal (10,6%), Nigeria (7,8%) și Thailanda (7,5%).
 12. Regina Elisabeta I a Angliei a fost creditată cu invenția omulețului de turtă dulce.
 13. Ghimbirul are un miros caracteristic. Acest miros provine din unele uleiuri volatile care sunt prezente în rizom. 
 14. În ghimbirul proaspăt, uleiul reprezintă 1-3% din greutatea totală.
 15. Europa a aflat despre ghimbir abia în 800 d.H. După aceea, el a devenit cel de-al doilea condiment ca cerere timp de câteva secole. Prima poziție fiind ocupată de piper.

Câte dintre aceste curiozități despre ghimbir cunoșteai?

Dacă vrei să citești curiozități despre ciocolată click aici.


Lasă un răspuns