Ghimbir: aromă, beneficii, contraindicații

  • Reading time:4 mins read

Ghimbirul este un condiment foarte popular, folosit în întreaga lume. Indiferent dacă este folosit în mâncăruri sau ca medicament, cererea de ghimbir la nivel global a fost constantă de-a lungul istoriei.

Poate fi utilizat pentru o varietate de produse alimentare sau medicinale, cum ar fi deserturi, băuturi acidulate, murături și băuturi alcoolice. Are o aromă unică, puternică și piperată potrivită atât pentru mâncăruri, cât și pentru deserturi.

rădăcină de ghimbir

Ghimbirul proaspăt poate fi înlocuit cu cel măcinat într-un raport de șase la unu. Trebuie ținut cont că aromele ghimbirului proaspăt și uscat sunt oarecum diferite.

Pudra din rădăcina uscată este de obicei folosită ca aromă pentru rețete precum turtă dulce, prăjituri, biscuiți și prăjituri, bere de ghimbir.

Ghimbirul confiat este rădăcina gătită în zahăr până se înmoaie și este un tip de desert foarte apreciat. 

Beneficii

Beneficiile consumului sunt bine documentate de-a lungul vremii. Acesta a fost folosit ca remediu natural timp de mii de ani datorită proprietăților sale medicinale. Scrieri chinezești, romane, grecești, arabe și sanscrite au documentat utilizarea de ghimbir pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării.

Deși nu sunt foarte multe studii demonstrate despre ghimbir, acesta ar avea efecte benefice în tratarea grețurilor matinale din sarcină și a celor cauzate de chimioterapie, dar și a răului de mare.

Alte beneficii ar fi: oferă protecție împotriva ulcerului gastric, a infecțiilor fungice și bacteriene. Ghimbirul are același efect ca ibuprofenul în scăderea intensității durerilor menstruale, ajută digestia, poate scădea glicemia și colesterol, sau inflamațiile. [3]

Contraindicații

In cantități moderate, ghimbirul este sigur și nu cauzează efecte adverse pentru cele mai multe persoane. Totuși, există cazuri în care ghimbirul cauzează disconfort la nivelul tractului digestiv superior, arsuri gastrice și diaree. În plus, deși cazurile sunt rare, există anumite persoane care au alergie la ghimbir. [3]

Ciocolatierul nostru prepară praline cu ghimbir prin infuzarea bucăților în frișcă. Pe lângă praline, Luado Chocolate vă pune la dispoziție și ciocolată caldă cu ghimbir și portocale, și bucăți de ghimbir confiat în ciocolată neagră.Lasă un răspuns