De ce oferim ciocolată în dar?

  • Reading time:8 mins read

Sărbători, aniversări sau pur și simplu momente importante - toate ne fac să ne gândim ce cadou să luăm. De ce oferim ciocolată în dar și nu alte lucruri? Simplu, pentru că ciocolata este un sentiment, o stare sau un gust bun. Vă mai amintiți prima dată când ați primit o tabletă de ciocolată? Este dificil de reamintit, deoarece acum…

Continue ReadingDe ce oferim ciocolată în dar?

Ghimbir: aromă, beneficii, contraindicații

  • Reading time:4 mins read

Ghimbirul este un condiment foarte popular, folosit în întreaga lume. Indiferent dacă este folosit în mâncăruri sau ca medicament, cererea de ghimbir la nivel global a fost constantă de-a lungul istoriei. Poate fi utilizat pentru o varietate de produse alimentare sau medicinale, cum ar fi deserturi, băuturi acidulate, murături și băuturi alcoolice. Are o aromă unică, puternică și piperată potrivită…

Continue ReadingGhimbir: aromă, beneficii, contraindicații

Curiozități despre ciocolată

  • Reading time:6 mins read

25 de curiozități și lucruri pe care nu le știați despre ciocolată: Inițial, ciocolata a fost o băutură. Crezută de azteci că este un dar primit de la Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii. Ciocolata era o băutură fermentată care îi oferea băutorului putere.Numele de “ciocolată” este derivat din limba aztecă a cuvântului „chocolātl”, care înseamnă „băutură amară”.Prima tabletă de ciocolată a fost…

Continue ReadingCuriozități despre ciocolată

Migdale: beneficii, contraindicații și curiozități

  • Reading time:5 mins read

Migdalul, este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele lui sunt de formă alungită ovoidă acoperite de o coajă groasă cu aspect pielos. În interior, fructul conține un sâmbure tare, comestibil. Există două tipuri: migdalele dulci și migdalele amare. Din migdalele dulci se face marțipan, iar din cele amare Amaretto, ingrediente aromate și iubite în cofetării.  Beneficii: Consumul de migdalele…

Continue ReadingMigdale: beneficii, contraindicații și curiozități

Ciocolata belgiană versus ciocolata comercială

  • Reading time:6 mins read

Care este diferența dintre ciocolata belgiană și ciocolata comercială ? Ciocolata veritabilă, belgiană și ciocolata comercială, fabricată în masă, au diferențe notabile în ingrediente, moduri de preparare și preț.  Ciocolata belgiană este cea care conține unt de cacao în mod obligatoriu. Cea comercială poate conține unt de cacao, dar în cele mai multe cazuri aceasta are grăsimi vegetale, adică ulei…

Continue ReadingCiocolata belgiană versus ciocolata comercială

Șofran: aromă, istorie, curiozități

  • Reading time:6 mins read

Șofranul este un condiment derivat din floarea Crocus sativus, cunoscută în mod obișnuit sub numele de „șofran crocus”. Șofranul este de mult timp cel mai scump condiment în greutate din lume. Șofran Ce aromă are șofranul? Aroma șofranului este adesea descrisă de cunoscători ca o reminiscență a mierii cu note ierboase sau asemănătoare fânului. Șofranul are o culoare luminoasă, galben-portocalie,…

Continue ReadingȘofran: aromă, istorie, curiozități

Fistic: beneficii și curiozități

  • Reading time:5 mins read

Ce este fisticul? Fisticul este un arbore de dimensiuni mici, nativ din Asia Centrală, din ţări ca Siria, Iran, Turkmenistan, adorat pentru fructele lui.  Fructele poartă același nume ca și copacul și sunt niște nuci de dimensiuni reduse, verzi. Acestea cresc în ciorchini, ca strugurii.  Când acesta se coace, creşte mai mare, determinând coaja tare de deasupra să se despice…

Continue ReadingFistic: beneficii și curiozități
Read more about the article Aroma de cardamom
cardamom verde

Aroma de cardamom

  • Reading time:5 mins read

Cardamomul este un condiment obținut din semințele mai multor plante din genurile Elettaria și Amomum din familia Zingiberaceae. Ambele genuri sunt originare din subcontinentul indian și din Indonezia. Aspectul și aroma de cardamom Aceste plante sunt recunoscute prin păstăile lor mici de semințe: triunghiulare în secțiune transversală și în formă de fus, cu o coajă exterioară subțire, ca de hârtie…

Continue ReadingAroma de cardamom

Lavanda: arome, beneficii și preparate

  • Reading time:4 mins read

Lavanda a devenit una dintre aromele preferate de public, fie că vorbim de ciocolată caldă, de înghețată sau doar de  parfumuri.  Denumirea de lavandă este folosită pentru a desemna parfumul extras din levănțică. Lavanda are un parfum dulce cu note de lămâie sau citrice. Mugurii sunt folosiți în ceaiuri, iar prelucrați de albine, sunt ingredientul esențial al mierii monoflorale. [1, 3]…

Continue ReadingLavanda: arome, beneficii și preparate

Curiozități despre ghimbir

  • Reading time:4 mins read

Ghimbirul este un condiment foarte popular, folosit în întreaga lume. Indiferent dacă este folosit în mâncăruri sau ca medicament, cererea de ghimbir la nivel global a fost constantă de-a lungul istoriei. Am căutat mai multe informații și am făcut o listă cu 15 curiozități despre ghimbir:  Ghimbirul poate fi cultivat tot anul. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru…

Continue ReadingCuriozități despre ghimbir

Ciocolata albă, miturile și povestea ei

  • Reading time:6 mins read

Ce este ciocolata albă? Este ciocolata albă, ciocolată “reală”? Ciocolata albă este un produs făcut din unt de cacao, zahăr și ingrediente lactate și nu conține boabe de cacao. Datorită conținutului de cacao ridicat, ciocolata albă este ciocolată adevărată. Singurul ingredient care o diferențiază de ciocolata clasică, sau de cea neagră, este lipsa de masă de cacao.[1] Se caracterizează printr-o…

Continue ReadingCiocolata albă, miturile și povestea ei

Curiozități despre ciocolata neagră

  • Reading time:3 mins read

V-ați gândit vreodată la când a apărut ciocolata neagră? Sau când este ea sărbatorită? Vă prezentăm o listă de 8 curiozități despre ciocolata neagră! 1 februarie este Ziua Națională a Ciocolatei Negre în SUAPrima tabletă de ciocolată neagră a apărut în anul 1910, deși prima tabletă de ciocolată cu lapte a apărut în 1847.Punctul de topire al untului de cacao…

Continue ReadingCuriozități despre ciocolata neagră