De ce oferim ciocolată în dar?

  • Reading time:9 mins read

Sărbători, aniversări sau pur și simplu momente importante – toate ne fac să ne gândim ce cadou să luăm. De ce oferim ciocolată în dar și nu alte lucruri? Simplu, pentru că ciocolata este un sentiment, o stare sau un gust bun.

Vă mai amintiți prima dată când ați primit o tabletă de ciocolată? Este dificil de reamintit, deoarece acum este un lucru comun în viețile noastre. 

De-a lungul timpului ciocolata a avut simbolistici diferite. A fost băutura primită în dar de Azteci de la Zei, a fost centrul atenției bucătăriilor nobilimii europene și a fost motorul unei industrii care încă prosperă.

A fost mereu prezentă și într-o continuă schimbare, de aceea am strâns cele mai comune motive pentru care oamenii iubesc să primească și să ofere ciocolată:

Produs de lux

cutie rosie cu 25 praline asortate

Există puține produse de lux de care toată lumea se poate bucura. În trecut doar nobilii, burghezii și înalta societate aveau acces la preparate din ciocolată. 

Datorită istoriei, procesului de obținere și a gustului remarcabil, oamenii romancizează cu ideea trecutului. Datorită industrializării procesului de facere, aceasta a devenit convenabilă și accesibilă pentru majoritatea. Indiferent de bugetul alocat sau ocazie, cu siguranță există un produs din ciocolată care să se plieze pe cerere.

Emoții

Se zice de mult că emoțiile trec prin stomac și este adevărat. Ciocolata conține feniletilamină, o substanță care favorizează producerea de endorfine. 

Un alt motiv ar fi asocierea ei cu alte lucruri, cum ar fi emoțiile. Emoțiile pe care vrem să le arătam, să le primim sau să le obținem sunt cele care dictează alegerea produselor. Fiecare cadou oferit de sărbători, în semn de apreciere sau de consolare, este dat pe baza unei emoții pozitive sau negative.

Ocazii și tradiții

Pe lângă asocierea cu emoții, gustul dulce face casă bună cu ocaziile din viața noastră.

În general consumăm tort sau produse dulci în momentele fericite din viață, alături de oamenii dragi nouă. 

De aceea un preparat consumat în circumstanțe fericite, o să fie preferat în proporții mai mari. Se poate spune ca este un fenomen tip Pavlov, dar la o altă scală.

Ciocolata în sine are o istorie bogată bazată pe tradiții de familie și prietenie. Cu secole în urmă, în centrul Mexicului, mayașii consumau ciocolată ca delicatesă în timpul evenimentelor și ceremoniilor speciale. Acum, cu toate posibilități și produsele apărute, putem face noi tradiții împreună cu cei dragi. 

Poate fi considerată afrodisiac

Se consideră că ciocolata face femeile mai receptive și mai calme. Deși este un mit, există credința populară că ciocolata poate schimba starea unei femei. Convingerea aceasta vine tot din istorie, când femeile erau curtate oferindu-li-se praline sau bucăți de ciocolată. Datorită rarității și prețului ridicat acestea erau deseori impresionate și acceptau. Acum, când produsele din ciocolată nu mai sunt o raritate, nici răspunsurile așteptate nu mai apar așa repede.

Preferințe

Toți avem preferințe, unele moștenite genetic, altele din propria experiență culinară. Un lucru în comun pe care îl avem majoritatea este sensibilitatea pentru gustul dulce și pentru texturile moi (și dulci). Zahărul din ciocolată îi conferă dulceața iar grăsimile din ea, textura moale. De aceea ciocolata este un produs ideal și atât de important pentru noi.

Ne place pur și simplu să o dăruim!

Momentul când oferim un cadou, este unul fericit pentru toată lumea implicată. Deși la punctul 1 am zis ca este considerată un produs de lux, gestul de a dărui este unul simplu și primit bine de fiecare dată. 

Datorită versatilității, este și un cadou simplu de găsit. Ciocolata are o gamă largă de arome, texturi și combinații, satisface toate gusturile. Indiferent dacă destinatarul este iubitor de dulciuri sau este pretențios, cu siguranță există o ciocolată pentru el.

Cu umpluturi cu creme cu fructe, biscuiți, caramel sau alcool, ciocolata merge bine alături de multe preparate. Nu există oameni care să nu zâmbească când primesc sau dăruiesc ciocolată. 

Ciocolata are beneficii pentru organism

Aranjament cu sortimentele de ciocolată, 200 g

Nu multe deserturi au atât de multe beneficii asupra sănătății cum are ciocolata.

Ciocolata neagră este bună pentru menținerea elasticității vaselor de sânge ale inimii. Este de asemenea o sursă excelentă de flavonoide, care luptă împotriva leziunilor pielii. Ciocolata are și anumite vitamine și minerale benefice corpului. Dacă vrei să aflii mai multe detalii click aici.

Alegerea cadoului perfect devine destul de ușoară atunci când luăm în considerare că ciocolata este cea mai bună opțiune. Cea mai grea decizie pe care o avem de luat este alegerea mărcii!

Acum că am aflat de ce oferim ciocolată în dar, vă recomandăm câteva dintre produsele Luado Chocolate, numai bune de dat cadou! 


Surse:

Lasă un răspuns